25 Mart 2025 21:57

İstanbul Barosundan İzmir Barosuna destek: "Meslektaşlarımız derhal serbest bırakılsın"

İstanbul Barosu, İzmir'de gözaltına alınan avukatlarla ilgili bir açıklama yaparak, yaşanan hukuksuz uygulamalara tepki gösterdi ve meslektaşlarının derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Son günlerde İzmir’de, gözaltına alınan yurttaşlara hukuki destek sağlamak üzere İzmir Barosu tarafından görevlendirilen avukatların da darbedilerek gözaltına alındığına dikkat çeken İstanbul Barosu, bu avukatların hâlâ serbest bırakılmadığını vurguladı. Öte yandan, bu sabah İzmir Barosu önceki Başkanı Av. Özkan Yücel ile bir avukatın daha evlerinden gözaltına alındığı belirtildi.

İstanbul Barosu açıklamasında, savunma hakkının ve avukatlık mesleğinin onurunun açıkça ihlal edildiğini belirterek, "Avukatların, müvekkillerine hukuki destek sağlarken gözaltına alınması kabul edilemez. Bu durum, sadece gözaltındaki müvekkillerin değil, diğer yurttaşların da savunma hakkını ihlal etmekte ve hukuki destekten yoksun bırakmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Açıklamada ayrıca, İzmir Barosu'nun, meslektaşlarının hukuka aykırı şekilde gözaltına alınmasına karşı topluca itiraz başvurusunda bulunduğu, ancak nöbetçi sulh ceza hakiminin dilekçeleri incelememek için adliyeyi terk ettiği belirtildi. İstanbul Barosu, bu durumun hukuk devleti ilkesinin ve adil yargılanma hakkının ihlali anlamına geldiğini ifade ederek, "İzmir Barosu’nun her zaman yanındayız ve meslektaşlarımızın maruz kaldığı bu hukuksuz uygulamaları kınıyoruz. Meslektaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.

Savunma hakkının korunması ve avukatlık mesleğinin onurunun savunulması için sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayan İstanbul Barosu, hukukun üstünlüğünün korunması adına mücadeleye devam edeceklerini belirtti. (Haber Merkezi)

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun tutuklanma gerekçesi ortaya çıktı: "Kaçma şüphesi"

Evrensel'i Takip Et